Nieuwsbrief

← Vorige

Warme scholen in de regio Zuid-West-Vlaanderen

De meeste Vlaamse jongeren geven aan vrij tevreden te zijn over hun leven. Maar er zijn ook heel wat jongeren die zich niet goed voelen. Ze vinden hun draai niet op school, ze worden gepest,… . En dat kan (mee) aanleiding geven tot ernstige problemen waaronder depressies en zelfdoding.

Preventie kan dan ook niet vroeg genoeg beginnen! We hoeven u niet te vertellen dat een goed welbevinden bij kinderen hen standvastiger in de wereld doet staan. De sociale vaardigheden, weerbaarheid en zelfvertrouwen die ze opbouwen gedurende hun kindertijd en jeugd zorgen ervoor dat ze ook later gezonde keuzes kunnen maken.

Directeurs en leraren geven aan dat ze hun werk niet meer georganiseerd krijgen. Bevragingen en onderzoek door de overheid tonen aan dat het vijf voor twaalf is. De leerkracht is belangrijk. We willen in dit traject zeker ook aandacht besteden aan het welbevinden van de onderwijsactoren.

Slimme school (Flanders Synergy, Leefsleutels en CEGO) en High Five slaan daarom de handen in elkaar. We ondersteunen samen scholen om leerlingen en leerkrachten beter in hun vel te laten voelen en een veilige en warme plek te creëren zodat zij veerkrachtiger worden voor de toekomst.

​Het project Warme School is er voor basisscholen in de regio Zuid-West-Vlaanderen (gemeente Wervik, stad Kortrijk, stad Waregem, gemeente Spiere- Helkijn, gemeente Wevelgem, stad Harelbeke, gemeente Deerlijk, gemeente Avelgem, stad Menen, gemeente Dentergem, gemeente Anzegem, gemeente Kuurne, gemeente Wielsbeke en gemeente Zwevegem).

 

 

Alle informatie over het traject is terug te vinden in de volgende presentatie: 


    https://issuu.com/logoleieland/docs/infosessie_warme_scholen_def

 

CONTACT:

Wil u van uw school een warme school maken? Vraag vrijblijvend meer informatie aan bij Logo Leieland via sofie@logoleieland.be of  bel naar 056/44.07.94

 

 

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen