Nieuwsbrief

← Vorige

Preventiecampagne in de apotheek

De apotheker speelt een belangrijke rol in preventie. Denk maar aan het advies dat apothekers geven over rookstop, gezonde voeding, beweging, vaccinaties... Om jou als apotheker te ondersteunen, hebben de West-Vlaamse Logo’s ism de Westvlaamse Apothekersvereniging een preventiecampagne uitgewerkt voor de publieksruimte in jouw apotheek. Die zet preventieve gezondheidsboodschappen in de kijker. Zo verlaag je de drempel om het gesprek aan te gaan.

Voor wie?

Bezoekers van apothekers

Wie kan de preventiecampagne organiseren?

Apothekers

Praktisch

Vijf keer per jaar ontvang je een gratis pakket met preventiemateriaal over één bepaald gezondheidsthema. Je geeft het materiaal een prominente plaats in de publieksruimte van je apotheek en je zorgt voor een gerichte verspreiding. Je gaat dus een actief engagement aan. Zo staat er elke twee maand een ander gezondheidsthema in je apotheek in de kijker. Patiënten kunnen zo gemakkelijker informatie en advies vragen.
 
Vijf keer per jaar verschijnt in Farmafocus (Vakblad Westvlaamse Apothekersvereniging) ook een artikel over het gezondheidsthema dat die maand in het pakket wordt aangeboden.
 
In 2017 zetten we volgende thema’s in de kijker:
  • Februari: Tournée Minerale
  • April: Nieuwe richtlijn rookstopbegeleiding
  • Juni: Veilig en slim zonnen
  • September: Preventiewijzer
  • November: BOV - Bewegen Op Verwijzing
Het Logo stelt de pakketjes samen. Die worden jou bezorgd door de Westvlaamse Apothekersvereniging.

Het Logo zet je op weg

Het Logo geeft informatie en advies op maat en ondersteunt je met wetenschappelijke informatie over verschillende gezondheidsthema’s. Zo ben je steeds op de hoogte van de laatste nieuwe feiten en cijfers.
 
Het Logo verspreidt niet enkel folders, flyers of affiches maar ook andere educatieve promomaterialen, die je helpen om patiënten te informeren en te sensibiliseren. Zo biedt het Logo educatieve filmpjes over de bevolkingsonderzoeken naar kanker en valpreventie, visueel materiaal ter ondersteuning van rookstop en tips om vallen bij ouderen te vermijden..
 
Ook voor vragen over de invloed van binnen- of buitenmilieu op de gezondheid, kan je bij de medische milieukundige van het Logo terecht.
 
Daarnaast organiseert het Logo ook geregeld vormingen of infomomenten over bepaalde gezondheidsthema’s.

Meer weten of actie ondernemen?

Ben je nog niet ingeschreven maar wel geïnteresseerd? Schrijf je dan in via secretariaat@dewestvlaamse.be en ontvang om de 2 maanden een promotiepakket.
Wil je meer info over de preventiecampagne? Contacteer dan Logo Leieland: logo@logoleieland.be of 056 44 07 94
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen