Nieuwsbrief

Ma05Maa

Infomoment Warme School

Gebouwen Leiedal
President Kennedypark 10
8500 Kortrijk
Maandag 5 maart 2018 – 13u30 - Gebouwen Leiedal

De meeste Vlaamse jongeren geven aan vrij tevreden te zijn over hun leven. Maar er zijn ook heel wat jongeren die zich niet goed voelen. Ze vinden hun draai niet op school, ze worden gepest,… . En dat kan (mee) aanleiding geven tot ernstige problemen waaronder depressies en zelfdoding.

Preventie kan dan ook niet vroeg genoeg beginnen! We hoeven u niet te vertellen dat een goed welbevinden bij kinderen hen standvastiger in de wereld doet staan. De sociale vaardigheden, weerbaarheid en zelfvertrouwen die ze opbouwen gedurende hun kindertijd en jeugd zorgen ervoor dat ze ook later gezonde keuzes kunnen maken.

Directeurs en leraren geven aan dat ze hun werk niet meer georganiseerd krijgen. Bevragingen en onderzoek door de overheid tonen aan dat het vijf voor twaalf is. De leerkracht is belangrijk. We willen in dit traject zeker ook aandacht besteden aan het welbevinden van de onderwijsactoren.

Slimme school (Flanders Synergy) en High Five slaan daarom de handen in elkaar. We ondersteunen samen scholen om leerlingen beter in hun vel te laten voelen en een veilige en warme plek te creëren zodat zij veerkrachtiger worden voor de toekomst.

Wil u van uw school een warme school maken? Kom luisteren naar het concept en het mogelijke traject. Daarna kan u beslissen of u met uw school instapt in het verder verloop.

We nodigen u dan ook graag uit op maandag 5 maart 2018. Ook de voorzitter van het oudercontact is  welkom!

​Het project Warme School is er voor basisscholen in de regio Zuid-West-Vlaanderen (gemeente Wervik, stad Kortrijk, stad Waregem, gemeente Spiere- Helkijn, gemeente Wevelgem, stad Harelbeke, gemeente Deerlijk, gemeente Avelgem, stad Menen, gemeente Dentergem, gemeente Anzegem, gemeente Kuurne, gemeente Wielsbeke en gemeente Zwevegem).

Programma:

Van 13u30 tot 15u30 stellen verschillende sprekers het concept Warme School voor. Aan de hand van een voorstelling van Flanders Synergy (Karl Vanhuyse), het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (Hedwig Hellemans), High Five (Sofie Bovijn) en een warme getuigenis (Jan Toye) belichten we onder andere volgende onderwerpen:

  • Enkele theoretische kaders rond welbevinden, betrokkenheid…
  • Hoe ziet een traject ‘Warme school’ er uit? (kick-off, tweedaagse, collectieve en individuele sessies, lerend netwerk…)
  • Waarom als school instappen in het traject van Warme School?

Schrijf u snel vrijblijvend in voor deze infosessie. Nadien kan u beslissen of u mee instapt in het traject Warme School.

Inschrijven kan via deze link.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen