Nieuwsbrief

← Vorige

Haai in een box

‘Haai in een box’ bundelt didactische materialen rond legale middelenIn preventie tegen middelengebruik bij kinderen is de ontwikkeling van sociale vaardigheden essentieel: leren neen zeggen, assertief zijn, vertrouwen … De nadruk bij 'Haai in een box' ligt daarom op het werken aan sociale vaardigheden en legale middelen en niet op het verstrekken van productinformatie.

Bovendien geeft 'Haai in een box' een beknopt, duidelijk en onderbouwd preventieaanbod dat geen extra opleiding vereist. De box biedt (zorg)leerkrachten en CLB-medewerkers een overzicht van kwaliteitsvol educatief materiaal rond middelenpreventie. Zo kunnen ze vlot zelfstandig aan de slag met degelijk didactisch materiaal van tal van organisaties.

'Haai in een box' bevat een handleiding voor de leerkracht, samengesteld uit didactische fiches. Per spel, boek of educatief pakket vermeldt de fiche de beoogde eindtermen. Daarenboven krijg je meer inzicht in de inhoud en praktische benodigdheden. Als leerkracht bepaal je zo zelf met welke materialen je aan de slag wilt. Je kunt ook onmiddellijk aan de slag, want alle materialen zijn ook in de koffer opgenomen. 

De provincie West-Vlaanderen ontwikkelde de box op voorstel van preventiewerkers van verschillende West-Vlaamse steden en gemeenten.

 

Volgende materialen zijn opgenomen in de box:

  1. Bange vogel (DVD)    
  2. Contactsleutels (educatief pakket) 
  3. 3D-denken! Durven! Doen! (spel) 
  4. He, doe je mee? (boeken)
  5. Gameover@tabak (educatief pakket)
  6. LOL zonder alcohol (educatief pakket)

 

Voor wie?

Derde graad basisonderwijs

 

Wie kan met 'Haai in een box' aan de slag?

Leerkrachten basisonderwijs, CLB

 

Meer informatie?

Meer informatie is te vinden op de website van de provincie West-Vlaanderen.

Wens je extra informatie of wens je de box gratis te ontlenen?  Stuur een mailtje naar Logo@logoleieland.be

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen