Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer in Woonzorgcentra

Ouder worden en verhuizen naar het woonzorgcentrum vormt voor senioren uitdagingen op vlak van mentaal welbevinden. Leren omgaan met ziekte en fysieke achteruitgang, minder sociaal contact, verlies en rouw om de partner.

Zilverwijzer in Woonzorgcentra biedt handvaten om de veerkracht van bewoners (én personeel) te versterken, zodat iedereen zich goed in zijn vel blijft voelen.

Centraal staan groepssessies waarin bewoners elkaar beter leren kennen, ervaringen uitwisselen over één van de zes thema’s en aan de hand van tips en oefeningen werken aan het versterken van hun veerkracht. Daarnaast maakt Zilverwijzer in Woonzorgcentra een (positieve) geestelijke gezondheid bespreekbaar bij bewoners én personeel en is er aandacht voor doorverwijzing naar hulpverlening indien nodig.

Installeer Zilverwijzer in jouw woonzorgcentrum en geef zo je bewoners en je personeel handvaten om hun veerkracht te versterken.

Voor wie?

Senioren in woonzorgcentra

Wie kan Zilverwijzer organiseren?

Woonzorgcentra

Waarom?

De cijfers liegen er niet om: 1 op 4 bewoners toont signalen van depressie en 11% geeft aan zich eenzaam te voelen in het woonzorgcentrum. Door te focussen op krachten en sterktes, zonder de moeilijke momenten te ontkennen, kan je preventief werken aan geestelijke gezondheid.

Andere projecten:

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen