Nieuwsbrief

Workshop NokNok: Oppeppers voor een tienerhoofd

Hoe is het gesteld met het mentale welbevinden van de jongere de dag van vandaag? En wat kunnen we doen om hierop in te zetten? In deze workshop kom je meer te weten over veerkracht en hoe deze te versterken. We gaan interactief aan de slag met NokNok, een methodiek om veerkracht bij de jongeren te bevorderen. Je kan tips en advies verwachten om nadien samen met jongeren te werken aan een beter sociaal-emotioneel welbevinden.

NokNok’

NokNok is een campagne om de veerkracht van jongeren (12-16 jaar) te verhogen. Ze is gebaseerd op de beschermende factoren voor geestelijke gezondheid. Op www.noknok.be zijn de beschermende factoren gebundeld in 4 knaltips: Ik (k)en mezelf, Mijn grenzen, Reken op anderen, Tijd voor mezelf. De website maakt gebruik van zelfeducatie vanuit 9 herkenbare personages en thema’s die aansluiten op de leefwereld van jongeren.

Workshop ‘Oppeppers voor een tienerhoofd’

De workshop ‘Oppeppers voor een tienerhoofd’ is gericht op jeugdwerkers die veerkrachtversterkend willen werken met jongeren. Je komt meer te weten over hoe het gesteld is met het mentale welbevinden van jongeren de dag van vandaag en hoe je daar op kunt inzetten. Je gaat interactief aan de slag met NokNok en krijgt tips en advies om nadien samen met jongeren te werken aan een beter sociaal-emotioneel welbevinden.

Meer info?

Sofie Bovijn
Logo Leieland
President Kennedypark 10 – 8500 Kortrijk
sofie@logoleieland.be - 056/44.07.94
 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen