Nieuwsbrief

Vlaamse overheid polst bij burger naar preventief gezondheidsbeleid

"Hoe belangrijk vind jij dat Vlaanderen aandacht schenkt aan het bevorderen van de gezondheid en de preventie van ziekten bij burgers?" Met deze centrale vraag lanceert minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen de enquête naar aanleiding van de Gezondheidsconferentie Preventie die plaatsvindt op 16 en 17 december 2016. Op deze conferentie stelt minister Jo Vandeurzen de doelstellingen van het nieuwe preventief gezondheidsbeleid voor, met betrekking tot de volgende thema's: gezonde voeding, eetstoornissen, ondervoeding bij ouderen, beweging, sedentair gedrag, tabak, alcohol, drugs, psychoactieve medicatie, gamen en gokken. 

Ook jij kan je stem nog tot 18 november laten horen via twee enquêtes.

  • De online enquête voor burgers waarin je kan aangeven of je het de taak vindt van verschillende omgevingen zoals het werk en de school om aan gezondheidsbevordering en ziektepreventie te werken en welke thema's je belangrijk vindt.
  • De online enquête voor intermediairen waarbij we ook graag de mening zouden horen van de sleutelspelers in deze omgevingen, van mensen die rechtstreeks in contact staan met de burger in de settings. 

Deze bevraging vraagt 10 minuten van je tijd en brengt in kaart welke thema's, doelgroepen en randvoorwaarden vanuit jouw perspectief belangrijk zijn. De resultaten worden mee in rekening gebracht bij de verdere vormgeving van het nieuwe beleid.

Meer info

Alle info over de gezondheidsconferentie preventie op www.gezondheidsconferentie2016.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen