Nieuwsbrief

Brochure: Inspiratiegids 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Krijgt Vlaanderen een mentale opkikker van 1 tot 10 oktober 2018? 

Ook dit jaar tellen we 10 dagen af naar 10 oktober, de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. ‘Samen veerkrachtig’ is daarbij de rode draad. Dat is geen toeval. Veerkracht is precies datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht!
 
‘Samen Veerkrachtig’ past in het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie en is gelinkt aan de ‘Fit in je hoofd, goed in je vel’-campagne met zijn 10 tips. Veerkracht heb je nodig om na een mentale tik een frisse start te nemen. Veerkracht kan je trainen aan de hand van de 10 stappen van Fit in je hoofd. Tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid in 2018 zetten we de tip ‘Praat erover’ in de verf.
 

Het aanbod bestaat enerzijds uit promomaterialen en anderzijds uit een aanbod aan activiteiten, gaande van eenvoudige acties die weinig tijd of inspanning vragen naar meer uitdagende acties.
De inspiratielijst is opgebouwd rond verschillende doelgroepen: algemene bevolking, jongeren, ouderen, kansengroepen en werknemers. 
Elke organisatie kan er dus mee aan de slag! 
Ook wordt er extra aandacht besteed aan acties rond taboedoorbreking en suïcidepreventie.

 

Voor wie?

Algemene bevolking

Wie kan met dit materiaal aan de slag?

Lokale besturen, onderwijs, jeugdverenigingen, bedrijven, zorginstellingen...

 

Meer informatie?

Hieronder kan je gratis de gids downloaden.

Meer informatie kan je opvragen bij Logo Leieland

logo@logoleieland.be

056 44 07 94

 

 

Bestanden

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen