Nieuwsbrief

Help jij mee de oproep voor vrijwilligers van de zelfmoordlijn verspreiden?

De Zelfmoordlijn 1813 is er voor iedereen die nood heeft aan een gesprek van mens tot mens. Dat gesprek kan gaan over je eigen zelfmoordgedachten, maar evengoed kan je er terecht als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving die met dergelijke gedachten worstelt. Je kan de Zelfmoordlijn 1813 anoniem, gratis en 24/7 contacteren via telefoon, chat of e-mail. 

Het voorbije jaar hebben ruim 130 vrijwilligers meer dan 14.000 oproepen aan de Zelfmoordlijn beantwoord. Ondanks dit aantal kunnen we jammer genoeg niet alle oproepen beantwoorden. Daarom blijven we op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan. 

Vrijwilliger bij de Zelfmoordlijn 1813, iets voor jou? Laat het ons weten via www.zelfmoordlijn1813.be of via cpz@preventiezelfdoding.be. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek en wie weet start jij binnenkort de basisopleiding tot beantwoorder in Aalst, Antwerpen, Hasselt, Kortrijk of Mechelen. Omwille van de anonimiteit van de Zelfmoordlijn 1813 vragen we om discreet om te gaan met je intentie om vrijwilliger te worden. 

Onderstaande foto's van vrijwilligers werden gemaakt door fotograaf Delphine Lebon.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen