Nieuwsbrief

Gaat jouw klas ook aan de slag met Woogie Boogie?

 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven zit niet stil! In 2016 lanceerde het in samenwerking met Disney Benelux de Woogie Boogie bewegingstussendoortjes. Na het succes daarvan (al 1005 kleuterklassen gingen er in de klas mee aan de slag) lanceren het Vlaams Instituut Gezond Leven en Disney Benelux nu ook het Woogie Boogie educatief pakket.

Het Woogie Boogie educatief pakket daagt leerkrachten kleuteronderwijs uit om nog een stapje verder te gaan in het aanmoedigen van kleuters om minder lang stil te zitten. Het spoort ze aan de klas zo in te richten dat kleuters vanzelf meer rechtstaan en bewegen, het lang stilzitten (ook voor de computer en tv) te onderbreken met bewegingstussendoortjes, leerinhouden op een actieve, niet-zittende manier aan te brengen en het zitten op de speelplaats aan te pakken.

Vijf actiefiches en een stappenplan begeleiden de kleuterleerkrachten stap voor stap om die doelen te bereiken. Vertelplaten en tal van andere ondersteunende materialen zorgen voor de inkleding van de acties. De acties kunnen het begin óf het vervolg zijn van een kwaliteitsvol en duurzaam beleid rond gezondheid op school. 

Wil jij samen met Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia en andere Disneypersonages de strijd tegen het lang stilzitten in jouw klas aangaan? Registreer je klas via de Woogie Boogie-website (www.woogieboogie.be/nl/klaspakket/)  en vraag het educatief pakket aan! 

In 2018 wordt er ook een Woogie Boogie Beweegdag in het leven geroepen. De Woogie Boogie Beweegdag is dé dag in het jaar waarop alle stoelen aan de kant gaan. Alles kan en alles mag op die dag behalve zitten. Een volledige dag bewegen, creatief zijn en dansen. De Woogie Boogie Beweegdag vindt plaats op de laatste woensdag voor de paasvakantie (voor 2018 is dit op 28 maart).

Meer info over deze campagne? Contacteer dan Femke De Meester, stafmedewerker sedentair gedrag, Vlaams Instituut Gezond Leven, femke.demeester@gezondleven.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen