Nieuwsbrief

Cannabiscampagne: Ook een jointje?

Cannabis is en blijft de meest gebruikte illegale drug, ook bij jongeren. De DrugLijn gebruikt de vragen van jongeren en ouders over drugs als uitgangspunt in hun nieuwe campagne, bestaande uit twee Facebookfilmpjes. Door de preventieboodschap te combineren met aandacht voor het onderwerp in het onderwijs (in de lessen, door een drugbeleid op school...) en in andere maatschappelijke sectoren (in jeugdverenigingen, sportclubs...) wordt de weerbaarheid van de jongeren versterkt en worden ze ondersteund in hun keuze om geen cannabis te gebruiken. VAD biedt hiervoor de nodige materialen en ondersteuning aan voor ouders en jongeren (tussen 14 en 17 jaar). 
Help jij mee deze materialen te verspreiden?

 

Hieronder de beschikbare materialen:

  • Het campagnefilmpje voor jongeren toont dat wie een aangeboden joint afslaat, zeker niet alleen staat in die keuze. Dit is dan ook één van de meest effectieve manieren om aan preventie te doen: jongeren informeren dat niet-gebruik ook onder hun leeftijdsgenoten de norm is.
    Het filmpje voor de jongeren (Cannabis, van welke planeet kom jij?) is hier te bekijken.
 
  • Het campagnefilmpje voor ouders toont de - weliswaar sterk overdreven - paniek die sommige ouders voelen, als ze hun kind betrappen op cannabisgebruik. De onderliggende boodschap is dat ouders die dit meemaken, zeker niet alleen staan met hun vragen.
    Het filmpje voor ouders (Cannabis, wat zal nonkel François daarvan vinden?) kan je hier bekijken.
 
 
  • Vanaf heden is er ook een materiaalfiche met alle beschikbare materialen van de VAD en Druglijn over cannabis, voor jongeren en ouders. Deze is hier te raadplegen.
 
 
Meer informatie over de cannabiscampagne vind je op de site van de VAD of van de Druglijn.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen