Nieuwsbrief

4 voor 12

Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Daarnaast geeft één op vier mensen aan dat ze zich niet goed in hun vel voelen. Toch is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een taboe in Vlaanderen. Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. Het is dan ook belangrijk dat we alert zijn voor signalen die aantonen dat het mogelijks niet goed gaat met iemand en dat we hier iets mee doen. Met de campagne willen de organisatoren ook duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen. 
Het is nog niet te laat maar wel 4 voor 12

Vier december wordt een belangrijke dag voor de campagne 4voor12. Niet alleen roepen we iedereen op om die dag om 11u56 een wekker te zetten om aandacht te vragen voor signalen van psychische problemen. Selah Sue en minister Vandeurzen zullen die dag ook letterlijk de klokken laten luiden om 11u56, en wel van de Basiliek van Koekelberg. 

In de week van 4/12 vragen we om zoveel mogelijk je wekker, telefoon, sirene, alarm ... te laten rinkelen, telkens om 4 voor 12. Zo kan jij aan je omgeving laten zien dat je aandacht wil hebben voor de signalen dat iemand het moeilijk heeft.

 


4 voor 12 werd ontwikkeld door Te Gek!?, het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie en de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid, met de steun van de Vlaamse Overheid.
Meer info over deze campagne, getuigenissen, de campagnespot, … vind je op http://www.4voor12.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen