Nieuwsbrief

Nieuwe inspiratielijst voor de tiendaagse geestelijke gezondheid

Krijgt Vlaanderen een mentale opkikker van 1 tot 10 oktober 2017? 

Vorig jaar organiseerden we een Week van de Geestelijke Gezondheid. Dit jaar maken we er zelfs een tiendaagse van: 10 dagen aftellen naar 10 oktober, de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. ‘Samen veerkrachtig’ is daarbij de rode draad. 
 
‘Samen Veerkrachtig’ past in het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie en is gelinkt aan de ‘Fit in je hoofd, goed in je vel’-campagne met zijn 10 tips. Veerkracht heb je nodig om na een mentale tik een frisse start te nemen. Veerkracht kan je trainen aan de hand van de 10 stappen van Fit in je hoofd. Tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid in 2017 zetten we de tip ‘Praat erover’ in de verf.
 
Het aanbod bestaat enerzijds uit promomaterialen en anderzijds uit een aanbod aan activiteiten, gaande van eenvoudige acties die weinig tijd of inspanning vragen naar meer uitdagende acties. De inspiratielijst is rond verschillende beleidsdomeinen opgebouwd: welzijn, personeel, senioren, jeugd, bibliotheek, cultuur en sport. Elke organisatie kan er dus mee aan de slag. Aarzel overigens niet om zelf een originele activiteit te organiseren.
 

Meer informatie en bestellen?

De inspiratielijst kan je hier gratis downloaden

Laat zeker weten welke acties jullie organiseren tijdens de tiendaagse!
Via deze link kan je gratis materialen bestellen of uitlenen en aangeven welke acties jullie gepland hebben.

 

Voor meer informatie en ondersteuning kan je terecht bij Logo Leieland:

sofie@logoleieland.be
056 44 07 94

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen